Årets insamling till Unicef

Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder världen över firas därför 20 november som den stora barndagen.

Palmgrengruppen med Höganloft som föregångare och nu även Madame i Värnamo skänker en del av julbordsintäkterna från julbord med show till Unicef. De senaste åren har summan landat på drygt 115 000 kr och vi har sedan starten samlat ihop drygt 800 000kr. Tyvärr närmar vi oss inte miljonen i år eftersom julbord med show är omställd till en rad andra alternativ, som julmiddagar, catering, företagsgåvor och julkasse.

Pandemins konse­kvenser skadar barn mer än själva sjuk­domen skriver Unicefs högsta chef Henrietta Fore. Till exempel näringsprogram och vaccinationer för andra dödliga sjukdomar blir lidande när världen stänger ner.

Sedan 1 januari 2020 gäller barnkonventionen som svensk lag och det är bra. Att se till barnens rättigheter i första hand har inte alltid varit ledande, inte ens i vårt land.

Även om vi inte kan närma oss miljonen i år, vill vi ändå göra något. Så ett litet bidrag från varje såld Julkasse Höganloft eller Julkasse Madame ger därför tillbaka till Unicef.

https://isaberg.se/palmgrengruppen/mer-for-fler/

https://unicef.se