Julbord ger mervärde till utsatta barn

Vi på Isaberg Höganloft har under julborden öronmärkt en peng för varje fullt betalande showjulbordsgäst till förmån för Unicef som arbetar för varje barns rätt att överleva och utvecklas.

Julbordsförsäljningen 2016 var mycket bra och vi ger därför ett stort bidrag till Unicef på 78 900kr. Att årets julbordssäsong var mycket bra tror vi är ett mått på att företagsklimatet i regionen är allmänt bra i kombination med en tydlig kvalitetsprodukt som håller från år till år.

Hos oss är stora delar av julmaten ett hantverk, med egna köttbullar, kalvsylta, patéer och sillinläggningar för att nämna några exempel. Krögarmor Eivor, som egentligen har gått i pension, bakar alla 7000 knäck.

Den största förändringen de senaste åren är ökningen av antalet närproducerande leverantörer. Idag finns det många fler producenter och gårdar som kan leverera mycket bra produkter. Det finns också andra tydliga trender och efterfrågningar, t ex med vegetariska inslag på julbordet och fler rätter som inte innehåller griskött.

Resultatet efter några års insamling är nästan 464 000 kronor.

Planen är så klart att fortsätta insamlingen under året via olika projekt mm. Följ insamlingen på http://unicef.se/egna-insamlingar/isaberg

Besök www.unicef.se om du vill läsa mer om deras arbete eller starta en insamling.

Läs mer om vårt arbete med mer för fler och vår insamling.