Se filmen

Ren luft, stilla skogsbrus och doften av kokkaffe gör något för varje människa. Låt lägerelden blir er verkstad och vår smålandsluft ett verktyg för energi och nya idéer. Rök från eld, heta sotiga gjutjärnsgrytor och naturliga råvaror blir till sist en underbar och efterlängtad måltid. Vår nya aktivitet tar dig med på ett gastronomiskt äventyr över öppen eld i ett rum i smålandsskogen.

Läs mer om våra olika paket och boka en stor upplevelse på Isaberg Höganloft. Välkommen.

Boveteplättar med rödlökskräm och löjrom

Vildmarksgourmet

Vårt största äventyr över öppen eld är en riktig upplevelse. Vi börjar resan med att packa förnödenheter och beger oss längs en vacker naturstig till vår matstudio i skogen. Ett skogsrum i en glänta bland granar och blåbärsris. Med eldstäder, prepareringskök, diskstation och matsal under bar himmel. Under 3-4 timmar skapar vi tillsammans förutsättningarna för en 3-rätters måltid.

Vi gör upp eld och håller den vid liv, bearbetar råvaror och lagar mat i grytor och kärl över elden. Vi dukar och dekorerar med naturens vackra ting och njuter till sist av en underbar måltid tillsammans.

Menyn kan t ex bestå av lyxiga boveteplättar med rödlökskräm och löjrom, örtkryddad oxfärsbiffar med rotfrukter och långbakade äpplen med smör och mandelmassa.

Passar grupper som söker naturlig energi och gemenskap, 8-60 personer.

Lite väder stoppar oss inte, men upplevelsen kommer kräva kläder och skor som passar. Aktiviteterna genomförs i allt mellan solsken och lätt regn och vind. Vi kan besluta om att ställa in vid riktigt busigt väder, som hällregn och storm. Samtliga priser är exkl. moms.

Läs mer och boka
Raggmunk med fläsk och rårörda lingon i en gjutjärnspanna

Lägereldsmorgon

Tänk att få börja dagen med en kort skogspromenad i klar smålandsluft, det förväntansfulla sorlet av röster och doften av kokkaffe. Underbart, eller hur?

Efter en kopp kaffe och genomgång sätter vi igång med att tillsammans tillaga en morgonmåltid. Vi bakar pannkakor eller våfflor och serverar med säsongens bär och handvispad grädde, bakar bröd som vi bryter och brer med smör och ost, små raggmunkar som vi river och steker med sidfläsk och rårörda lingon. Vi värmer äppelmust och kokar mer kaffe.

Bättre än så blir inte en morgon smålandsskogen.

Passar grupper som gärna vädrar morgonluft och älskar långa och goda frukoststunder utan stress, 8-60 personer.

Lite väder stoppar oss inte, men upplevelsen kommer kräva kläder och skor som passar. Aktiviteterna genomförs i allt mellan solsken och lätt regn och vind. Vi kan besluta om att ställa in vid riktigt busigt väder, som hällregn och storm. Samtliga priser är exkl. moms.

Läs mer och boka
Bordsdukning i skogen

Skogsmåltid

Det här är en något kortare aktivitet än Vildmarksgourmet och Lägereldsmorgon. Vi packar råvaror och ved och beger oss till vår matstudio i skogen, en kort vandring från konferensanläggningen. Vi gör upp eld och lagar en 2-rätters måltid tillsammans. Det kan t ex bli en chili con carne eller en alldeles egen gulaschsoppa som får koka länge medan vi bakar tunnbröd. Vaniljvåfflor blir en underbar avslutning med blåbärsgrädde eller hallongrädde, beroende på säsong.

Passar grupper som har begränsat med tid men som ändå vill ha en stor, naturlig upplevelse av eld, mat och blåbärsris, 8-60 personer.

Lite väder stoppar oss inte, men upplevelsen kommer kräva kläder och skor som passar. Aktiviteterna genomförs i allt mellan solsken och lätt regn och vind. Vi kan besluta om att ställa in vid riktigt busigt väder, som hällregn och storm. Samtliga priser är exkl. moms.

Läs mer och boka
Öppen eld

Burgarbygge

En något kortare aktivitet än Vildmarksgourmet och Lägereldsmorgon. Vi packar förnödenheterna som krävs för en riktig burgare som ska tillagas över öppen eld och börjar vår resa. På skogsstigen fram planerar vi vem som ska göra upp eld, vem som ska preparera laxburgare och högrevsburgare, vem som ska göra godaste tillbehören och vem som ska sköta disken i skogen.

Resultatet med kolgrillade burgare, karamelliserad lök, smält ost och coleslaw, allt mellan två härliga lättgrillade briochebröd är inget annat än ett litet mästerverk.

Passar dem som alltid uppskattar en god burgare, här med eld, skogsluft, en kall öl och gott samvete, 8-60 personer.

Lite väder stoppar oss inte, men upplevelsen kommer kräva kläder och skor som passar. Aktiviteterna genomförs i allt mellan solsken och lätt regn och vind. Vi kan besluta om att ställa in vid riktigt busigt väder, som hällregn och storm. Samtliga priser är exkl. moms.

Läs mer och boka

Bokningsförfrågan

Lämna dina kontaktuppgifter och önskemål här, så återkommer vi till dig för att boka in aktivitet och datum.

Ange ditt namn

Ange en giltig epostadress

Gott behöver inte vara avancerat. Och det man äter i skogen behöver inte vara korv. Mycket av det du gör hemma på spisen går alldeles utmärkt att tillaga över elden. Och alla som provat vet att mat smakar bättre i naturen. Så, håll det enkelt och låt kulissen krydda anrättningen.

Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

Se filmen
Visa recept
Kokkaffe över öppen eld

Kokkaffe över öppen eld

Se filmen
Visa recept
Folk umgås i köket
Ta mig dit
Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

Från

Ca 8-10 st små raggmunkar

  • 600g potatis
  • 2 ägg
  • Salt och peppar

Gör så här:
Riv potatisen i en bunke. Rör ner äggen och rör om. Salta och peppra. Stek små plättar gjutjärnspanna över glödande vedkål från öppen eld.

Stek skivad sidfläsk knaprigt och lägg på raggmunkarna. Servera med småländska rårörda lingon.

Kokkaffe över öppen eld

Kokkaffe över öppen eld

Från

  • 1 liter friskt kallt vatten
  • Ca 1 dl grovt kokkaffe

Häll vatten och kaffe i en kaffekanna för utomhusbruk. Låt kaffet sjuda upp och sedan dra i 5 minuter så sumpen sjunker. Absolut inte stormkoka, då en del fina aromer kan förstöras och kaffet bli beskt i smaken.

Hitta till Isaberg

Avstånd med bil
Isaberg0 tim
Göteborg2 tim
Köpenhamn3 tim
Stockholm4 tim
Oslo5 tim
Visa på karta