Ingått hyresavtal för restaurangverksamhet Gummifabriken

Gummifabrikens fastighetsägare VKI AB har idag ingått hyresavtal med Palmgrengruppen gällande restaurangverksamhet i Gummifabriken.

– Med detta hyresavtal har vi tagit ännu ett viktigt steg framåt för Gummifabriken. Restaurangverksamheten är hjärtat i huset, och från vår sida har det varit oerhört viktigt att hitta en part som kan erbjuda en restaurangmiljö för alla att trivas i, med upplevelser för ung som gammal. Det känns så himla bra just nu, säger Tobias Hörnqvist, VD VKI AB.

Augusti 2017 öppnar restaurangen
I augusti 2017 kommer Palmgrengruppen att öppna upp dörrarna till restaurangen i Gummifabriken. Restaurangen med Café-del kommer att ha fullständiga rättigheter och sittplatser för 225 gäster.

Den kommer att vara öppen för frukost, lunch men även kvällar. I bankettsittning finns det även möjlighet för upp till 400 gäster.

– Gummifabriken är en mötesplats för ung som gammal, där olika kulturer möts. Vårt uppdrag är att förstärkta detta med en kreativ och modern restaurangverksamhet. Vi kommer att vara en leverantör för huset och dess evenemang, samverka med teaterscenen men även köra egna arrangemang och tema-veckor i restaurangen, säger Hans Palmgren, Ägare, krögare och VD Palmgrengruppen.

Ett brett sortiment i spännande miljöer
För restaurangbesökaren erbjuds ett brett sortiment av modern, medveten mat med lokala råvaror. Café, Deli, smidig Take Away samt skön uteservering vid säsong skapar flertalet möjligheter- och miljöer för gästen. Kopplat till branschens trender och den nutida öl- och vinkulturen kommer restaurangen också att erbjuda en öl- och vinbar, som en del i upplevelsen.

– Vi kommer att erbjuda en mötesplats där det är lätt att vara gäst. Sortimentet hämtar inspiration från olika delar av världen med svenska råvaror i en restaurangmiljö som präglas av Gummifabrikens industrihistoria, säger Annica Palmgren ägare och tillika VD för restaurangverksamheten i Gummifabriken.

Tionde restaurangenheten
Med etablering i Gummifabriken kommer Palmgrengruppen, som bland annat driver Isaberg Höganloft att bedriva sin tionde restaurangenhet.

– Inför öppningen behöver vi nyanställa. Första jobbet ligger på att hitta de dagliga ledarna som kökschef och restaurangchef. Det kommer att utannonseras tjänster efterhand som processen fortskrider, säger Hans Palmgren.

Men vad kommer restaurangen att heta?
– Namnet är inte spikat ännu. Vi jobbar på det och något med Gummifabriken är på tal, avslutar Hans Palmgren.