Rekordjul ger tillbaka till UNICEF

Isaberg Höganloft har under julborden öronmärkt en peng för varje fullt betalande showjulbordsgäst till förmån för Unicef som arbetar för varje barns rätt att överleva och utvecklas.

– Julbordsförsäljningen 2015 slog alla rekord och vi kan därför också ge det största bidraget till Unicef, drygt 85 000kr, säger marknadsansvarig Annica Palmgren.

Resultatet efter 5 års insamling i juletid och några andra event under tiden ligger insamlingssumman idag på drygt 385 000kr. -Det blir en motivator och drivkraft i företaget som betyder mycket, säger Annica Palmgren, och fortsätter; Vårt projekt ”Mer för fler” handlar om att låta företaget betyda mer, inte bara för medarbetare och kunder, utan även för dem som inte har en chans! Vi påverkas alla just nu av att vi lever i en orolig tid och det är viktigt att våga se och engagera sig för människor i nöd. Vi har valt Unicef för deras fokus på barns rättigheter och för att deras arbete är gränslöst.

Julbordsförsäljningen är viktig för företaget som omsätter stora delar av årsomsättningen på några veckor. Att årets julbordssäsong slog alla rekord tror man är mått på att företagsklimatet i regionen är allmänt bra i kombination med en tydlig kvalitetsprodukt som håller från år till år.

– Det krävs precision i logistik, kvalitet och planering för att leverera en bra produkt, säger driftschef Marcus Landh. På Höganloft är julmaten ett hantverk med egna sillinläggningar, egna patéer, köttbullar, rullsylta, ostkaka och julgodis för att nämna några produkter. –Det tror jag är ganska unikt, faktiskt, säger köksmästaren Jasmin Causevic. Vem lägger ner hantverket på egen kalvsylta idag? Den största förändringen de senaste åren är att vi ökar samarbetet med och antalet närproducerande leverantörer; fortsätter Marcus Landh. Idag finns det många fler producenter och gårdar som kan leverera mycket bra produkter.

Vi har valt att inte styra pengarna till en speciell destination på Unicef utan låter dem distribuera pengarna, säger Annica Palmgren. Det kräver mindre administration och det blir mer pengar till själva ändamålet. Att starta en sådan här insamling är enkelt, både för företag och privat. Det är också enkelt att bli månadsgivare via världsförälder. Man får uppdateringar och bra information.

Planen är så klart att fortsätta insamlingen under året via olika projekt mm. Följ insamlingen på http://unicef.se/egna-insamlingar/isaberg

Besök www.unicef.se om du vill läsa mer om deras arbete eller starta en insamling.

För mer information
Annica Palmgren, Marknadsansvarig Isaberg Höganloft
070-377 70 06 annica@palmgrengruppen.se

Hans Palmgren, VD Palmgrengruppen
070-550 98 75 hans@palmgrengruppen.se